Descrieri pe Facebook – adevăr sau minciună?

cine esti cu adevarat?

Social Media….rețele de socializare…ajung la Facebook și Twitter și mă axez pe Facebook, deși acest lucru e valabil și pe Twitter.  (conținutul reprezintă doar punctul meu de vedere)

Pe scurt, ce vreau să spun este că unele persoane de pe Facebook își dau niște denumiri la funcție/job care nu reflectă realitatea, o fac măreață când nu este!

Nu vreau să dau nume sau denumiri concrete, dar, de exemplu, nu este etic și destul de „pompos” ca cineva să fie un simplu voluntar într-o asociație și să își dea denumirea (că tot sunt în domeniu) de PR consultant la asociația X sau Y… sau PR officer ori HR officer când faci parte doar dintr-un departament anume și exemplele pot continua… Mai trist e că pot fi mai multe…

Nu mai bine  si onest să spui Department of X sau ce o fi la organizația Y? Și mai ales că ai o fișă a postului și peste câtva timp când vrei să te angajezi, Dl. Angajator se va uita și va vedea pe profilul tău titlul pompos, apoi te întreabă: ai făcut aia, aia, aia? și zici…aaaa, nu… Și el îți va spune, probabil, da, mulțumim… te vom suna noi (dar nu o va face nimeni).  

Eu spun că e indicat să spui frumos, corect și cu detalii la locul lor ce faci, ce lucrezi, iar apoi la interviu să detaliezi și să faci o impresie bună!

Sau mai sunt exemple de oameni care vor să aibă o imagine bună, respectabilă dar apreciază nu știu ce pagini de proastă calitate, etc. Evident că e o discrepanță între aparență și realitate care, la un moment dat, va fi sesizată și efecte pozitive nu va avea, cu siguranță.

Cel mai bine e să fii onest cu tine și să spui corect ce faci, să nu îți atribui lucruri sau calități care nu îți aparțin…mai devreme sau mai târziu se va vedea cine ești cu adevărat. Tot ce este frumos se construiește pe adevăr, motivație, onestitate.

Cam asta vroiam să spun, pe scurt…

Voi cum credeți că e bine?

PACE și BINE!

 foto

Reclame

Despre Pavel-Emilian Stan
Sunt român şi sunt mândru că m-am născut român, indiferent de ce s-a, se, se va spune despre asta!

One Response to Descrieri pe Facebook – adevăr sau minciună?

  1. DanTalmaciu says:

    Pe profilul meu de facebook de exemplu scrie ca sunt voluntar intr-o asociatie. Nu vad nimic rau in asta. Raman doar la denumirea de voluntar indiferent pe ce departament activez sau indiferent daca fac parte sau nu din boardul de conducere al asociatiei respective. Sincer nu vreau sa imi pot toate informatiile si detaliile pe facebook despre ceea ce fac eu. Si daca un domn angajator te primeste la interviu, se bazeaza pe cunostiintele tale si pe ceea ce ii raspunzi, nu pe ceea ce scrie pe facebook. Facebook-ul este un site de socializare care a luat mintile tinerilor si nu numai. Sunt in aceeasi situatie ca si restul tinerilor, insa incerc sa ma tratez.

    Zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: