Campionul absolut se retrage din Formula 1

Imagine

Poate acum sunt alţii mai rapizi decât el, poate vârsta îşi spune cuvântul, dar Michael Schumacher rămâne cel mai mare campion din Formula 1! Totuşi, a anunţat că se va retrage din „Marele Circ” la sfârșitul acestui sezon. Are cele mai multe titluri de campion mondial câștigate, 7 la număr, a doborât record după record, pole position după pole position, a câștigat cursă după cursă.

Michael Schumacher s-a născut pe 3 ianuarie 1969 și a debutat în Formula 1 în anul 1991.  În 1994 câștigă primul său titlu de campion mondial, performanță reușită și în anul următor. Între 2000 și 2004 câștigă încă 5 titlturi mondiale.

Scurt istoric al preformanțelor:

– cele mai multe victorii: 91;

– cele mai multe titluri mondiale: 7;

– cele mai multe pole-position: 68;

– cele mai multe podiumuri: 154;

– cele mai multe victorii într-un sezon: 13;

– cele mai multe puncte câștigate: 1441;

– cele mai multe puncte într-un sezon (2004): 148;

– cele mai multe tururi de conducere: 5096;

– cele mai multe tururi rapide: 76;

– cei mai mulți kilometrii la conducere: 23 947.

Țin minte că duminicile nu îmi făceam niciun program după-amiaza, căci urmăream mereu etapele de Formula 1, cu un bol mare de floricele care…uneori rămâneau aproape nemâncate, de concentrat ce eram la televizor. Îmi plăcea enorm să îl urmăresc pe Schumacher pe vremea când era la Ferrari și eram tare bucuros când el câștiga.

Cred că Schumacher și Ferrari a fost una dintre cele mai reușite colaborări din Formula 1. Ajuns la Ferrari în 1996, unde erau probleme clare legate de performanța bolidului, face câteva  propuneri pentru a modifica membrii echipei, aducându-l pe Ross Brawn ca director tehnic, alături de care câștigase titluri mondial la Benetton. În 1999, aduce echipei Ferrari primul titlu la constructori, după o perioadă de 16 ani.

După perioada de glorie între 2000 și 2004, în 2005, datorită marilor schimbări de regulament, Schumacher și Ferrari au de suferit. Campionul s-a clasat pe locul al treilea în campionatul piloților, iar în 2006 pe locul secund.

La finalul Grand Prix-ului din Italia, în 2006, care a avut loc la Monza și pe care a câștigat-o, Michael Schumacher și-a anunțat retragerea din activitatea de pilot de Formula 1 la sfârșitul sezonului.

A revenit în „marele circ” în sezonul 2010, semnând un contract de 3 ani cu echipa  Mercedes GP, însă nu a obținut performanțe de remarcat.

Oricum, Michael Schumacher, iubit sau contestat, rămâne, în momentul de față, pilotul cu cele mai multe realizări, cele mai bune rezultate din Formula 1, cel mai popular pilot care a existat vreodată în Formula 1.

 

PACE și BINE!

TRIBUT MICHAEL SCHUMACHER  – video

Foto

Foto

Reclame

Despre Pavel-Emilian Stan
Sunt român şi sunt mândru că m-am născut român, indiferent de ce s-a, se, se va spune despre asta!

4 Responses to Campionul absolut se retrage din Formula 1

  1. Pentru mai multe informații despre Michael Schumacher, accesați site-ul lui http://www.michael-schumacher.de/sites/index.html

  2. Nu sunt fan Michael Schumacher dar nu pot trece cu vederea performantele sale care sunt cu adevarat impresionante. Cu siguranta este si va ramane un hall of fame al industriei F1

  3. intr-adevar, asa e! E un nume care va ramane mare in F1. Eu sunt fan Ferrari, dar si fan Schumacher, chiar de concura pentru Mercedes GP din 2010.

  4. anunturi says:

    Salut. Interesanta pagina. Itii prezint o pagina de anunturi gratuite: taman.ro anunturi gratuite

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: