BAC 2012…și tot puncte de suspensie

       Ieri s-au afișat rezultatele finale la prima sesiune de Bacalaureat, un BAC plin de surprize și de încercări…care a produs bucurie pentru cei care au tras de ei și au învățat și au cules roadele muncii lor, dar și multă zarvă, tristețe și drame pentru unii – cum a fost cazul nefericitului tânăr din județul Iași care și-a luat viața din cauza rezultatelor de la BAC…și alte incidente.

Media promovării la BAC, la nivel național, din acest an a avut o rată mai mică față de cea de anul trecut, doar 43%  dintre elevi au reușit să treacă de „examenul maturității”, în timp ce anul trecut rata de trecere a fost de 44, 72%.

Aici puteți vizualiza harta cu județele și rata de promovare în fiecare județ în parte.  În unele județe, promovabilitatea a crescut față de anul trecut , în timp ce în alte județe, aceasta a scăzut…semnificativ chiar!

Ceea ce a declarat Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, este că nu exlude chiar și desființarea unor licee, datorită rezultatelor, iar pe lângă aceasta, a mai declarat că subiectele din sesiunea de toamnă sunt deja create, sunt sigilate și sunt stocate în seif, iar probele nu vor fi mai lejere și că vor face în așa fel încât elevii să aibă parte de cel puțin 2 săptămâni de pregătire intensivă înaintea sesiunii din toamnă, cu profesorii lor în liceele la care învață.

Acum părinții dau vina pe profesori și pe sistem, la fel și elevii, profesorii susțin că elevii nu și-au dat silința și nu au fost interesați de studiu…e mare zăpăceală…într-adevăr, e un eșec și anul acesta la examenul de Bacalaureat.  Eu tind să cred că cea mai mare parte din vină pentru rezultatele obținute o au elevii, căci, să fim serioși, sunt destui care au luat mai mult de note onorabile, adică peste 7…dacă se vroia, se putea. Pe de altă parte, sistemul educațional din România are și el păcatele lui: nu ai cum să pui un elev căruia nu îi place cartea, să învețe prea mult și să îi ceri să rezolve nu știu ce exerciții dificile la matematică, să vorbească despre „Luceafărul”, să dea frâu imaginației când nu prea o au…sau sa învețe istorie, geografie prea multă… Ce le trebuie e să învețe o meserie, iar pentru asta, e nevoie să se redeschidă școlile de arte și meserii…astfel am avea în țară niște oameni care ar fi specializați pe anumite meserii, iar asta ar fi ceva benefic…mai e și problema cu industria, dar e altă poveste asta.

Ce e clar e că nu e bine ce se întâmplă în țară, ce se întâmplă cu nivelul educației … Ce nu trebuie totuși uitat e să îi felicităm pe cei care  au fost silitori și au promovat BAC-ul, așa că BRAVO lor! Ei pot contribui la schimbarea în bine a societății românești, lucrul cel mai dorit, cred, de mulți români!

Cine știe ce va fi…?

Pace și Bine!

sursă foto

Reclame

Despre Pavel-Emilian Stan
Sunt român şi sunt mândru că m-am născut român, indiferent de ce s-a, se, se va spune despre asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: